diumenge, 29 de juny de 2008

Ja no hi ha intel·lectuals.


Nature està a favor de les llengües minoritàries, ho ha publicat en l’editorial. Nature és una de les revistes de referència científica amb més prestigi internacional. Aquesta editorial aconsella dient que les llengües minoritàries haurien d’estar protegides a França i a qualsevol lloc del món. L’editorial s’ha escrit arran de la prepotència d’algunes cultures, com la francesa de no voler protegir les llengües minoritàries que podem trobar dins del seu estat-regió (europea), com ho són: el bretó, l'occità, el basc, l’alsacià, el cors i el català.

En concret critica la posició de l'Acadèmia Francesa a no voler incloure aquestes llengües minoritàries dins la constitució francesa posant-les al mateix nivell que el francès té actualment. El seu argument és d’una incoherència infantil que fa riure: incloure-les aniria en contra de la "nació". No cal protegir-les, diuen, ja que és prou clar que forma part del patrimoni francès. Si no s’espavilen formaran part del patrimoni museístic francès.

La revista aconsella, des del posicionament científic, que cal tenir presents aquestes llengües a la constitució francesa donat que moltes llengües parlades a la terra, degut al fenomen de la globalització estan desapareixent, entre unes 6.000 i unes 7.000.

El govern francès, està contribuint, amb l’ajuda dels seus intel·lectuals (quins intel·lectuals més bons!), de forma impune, al genocidi cultural de llengües i cultures igual d’importants que la llengua i cultura francesa. A no ser que posi fil a l’agulla i comenci a protegir-les.

En altres estats-regió, també s’està contribuint al genocidi cultural i lingüístic amb l’ajuda dels "intel·lectuals" de pa sucat amb oli, que no entenen ni un borrall de ciència ni de cultura. Parlo de la regió espanyola europea on de tant en quan un seguit d’ineptes, autoanomenats intel·lectuals, això si saben escriure, publiquen manifests per protegir llengües que no necessiten cap mena de protecció. Protegeixen llengües per tal de massacrar-ne d’altres, els interessa la guerra lingüística i el genocidi. El govern de l'estat-regió és queda impassible, ja li convé, està a favor de que no és defensin les llengües minoritàries, vol que una predomini més que les altres, això el segle passat se’n deia colonització, ara en podríem dir genocidi de baixa intensitat.

En definitiva, és la prepotència i la incultura de certs estats-regió i de certs personatges amb poc respecte per la diferència i per la diversitat en el món. Gent massa provinciana, massa curta de mires que no ha viatjat gaire i que no llegeix el que cal llegir i escriu el que no cal escriure.